Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πρόταση να γίνουν αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ύδρα

Μια πρόταση του Κώστα Κεχαγιόγλου
Μια πολύ ενδιαφέρουσα αθλητική ενασχόληση φέρνουμε στη δημοσιότητα, στην οποία μάλιστα συμμετέχουν μέχρι στιγμής και αρκετοί Υδραίοι, όπως ο Κώστας Κεχαγιόγλου, ο Ανδρέας Κεχαγιόγλου, ο Γιάννης Ράππας και ο Στέλιος Μπακρατσάς. Ο λόγος για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος και βαδίσματος, γνωστούς και ως Trial (αγώνες μέσα στο βουνό και τη φύση). Ήδη σε αγώνες που έχουν γίνει σε κατά τόπους περιοχές όπως το Κρυονέρι, και την Πεντέλη, την Πάρνηθα και το Γαλάτσι, η συμμετοχή των ως άνω αθλητών άφησε στους ίδιους τις καλύτερες εντυπώσεις. Βάσει της συμμετοχής στους αξιόλογους αυτούς αγώνες, ο Κώστας Κεχαγιόγλου, ο οποίος έχει συμμετάσχει ήδη 7-8 φορές σε αντίστοιχους αγώνες, έρχεται σήμερα να κάνει μέσω της εφημερίδας μας, μια υπέροχη πρόταση προς όλους τους αρμόδιους φορείς. Έχει δε, πολλά αναλυτικά στοιχεία, τα οποία μπορεί ο ίδιος να προωθήσει στη διάθεση όλων, προκειμένου, γιατί όχι, να ξεκινήσουν να διεξάγονται στην Ύδρα Αγώνες ορεινού τρεξίματος και βαδίσματος.
Μας λέει λοιπόν ο Κώστας Κεχαγιόγλου: «Η πρόσφατη εμπειρία και συμμετοχή μας σε αγώνες αυτού του είδους, με έκαναν οπαδό τους και θα ήθελα οπωσδήποτε να ενημερώσω για τους αγώνες αυτούς, κάθε νέο και νέα, αλλά και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, μια και οι αγώνες είναι ανοιχτοί για όλους. Μιλάμε για κάτι νέο στο είδος του, με ιδιαίτερη ομορφιά, ψυχαγωγία και ανάδειξη του φυσικού κάλλους, ανάδειξη οικισμών αλλά και φροντίδα και αγάπη προς τη φύση και το βουνό. Οι αγώνες γίνονται όχι σε μεγάλο μέρος ασφάλτου αλλά σε καλντερίμια, σκαλοπάτια, χωμάτινες επιφάνειες, γεφύρια, δασικά μονοπάτια (όσο αυτό είναι δυνατόν), αλλά και βραχώδη τμήματα βουνού. Οι διαδρομές των αγώνων είναι περίπου 7χλμ. ή ακόμα 11-13χλμ. ενώ η συμμετοχή του κάθε αθλητή ανέρχεται σ' ένα ελάχιστο ποσό των 5-10 ευρώ. Στην Ύδρα οι αγώνες θα μπορούσαν να διεξαχθούν με τη βοήθεια χορηγών, σπονσόρων και αθλοθετών καθώς το κόστος διοργάνωσης δεν είναι πολύ μεγάλο. Θα πρότεινα μάλιστα ως διαδρομή την εξής: Λιμάνι Ύδρας (ύψος προτομής Π. Κουντουριώτη)-Αυλάκι-Καμίνι-Βλυχός (από γεφυράκι)-Παλαμιδάς (ιδεώδες το βουναλάκι) με δυνατότητα και αντίθετης εκκίνησης. Στους αγώνες θα μπορούν να συμμετέχουν ντόπιοι, τουρίστες και επισκέπτες. Σ΄αυτούς τους αγώνες ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του καθενός, μπορείς να τρέχεις, να περπατάς στα δύσκολα σημεία ή να βαδίζεις έντονα. Σκοπός δεν είναι ο ανταγωνισμός αλλά η αναψυχή, τουλάχιστον στα πρώτα μας βήματα. Αποτελεί εναλλακτική μορφή τουρισμού, ιδιαίτερα διαδεδομένη στο Εξωτερικό αλλά και με αρκετούς οπαδούς και στην Ελλάδα, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται.
Η Αίγινα και οι Σπέτσες είναι παραδείγματα καλής διοργάνωσης αγώνων και συμμετοχών. Από φέτος και από τις 27 Απριλίου 2013, οι Σπέτσες καλωσορίζουν έναν ακόμα αγώνα, διεθνούς ακτινοβολίας και ενδιαφέροντος, το Spetsathlon που περιλαμβάνει αγώνες Ποδηλασίας, κολύμβησης και στο τελευταίο μέρος το τρέξιμο. Στον τομέα της χορηγίας πολύ εντυπωσιακό είναι το παράδειγμα των Σπετσών και η διοργάνωση την παραμονή των αγώνων pasta party, όπου γνωστή εταιρία ζυμαρικών αναλαμβάνει τη διοργάνωση και το στήσιμο στο χώρο, όπου θα απολαύσουν το ζυμαρικό τους οι συμμετέχοντες αλλά και σπιτικές πίτες προσφορά καταστημάτων και απλών πολιτών. Στα έξοδα των αγώνων συμπεριλαμβάνονται η Αψίδα εκκίνησης και τερματισμού.
Στις δύσκολες ημέρες μας, όπου όλα ισοπεδώνονται, η υγεία μας δοκιμάζεται και τα ψυχικά μας αποθέματα επίσης, η επιθυμία να βρεθούμε στη φύση και στις ομορφιές του βουνού είναι επιτακτικότερη από ποτέ. Πιστεύω πως για την Ύδρα η διεξαγωγή αυτών των αγώνων είναι μια όμορφη σκέψη τουριστικής αύξησης, που μπορεί εύκολα να γίνει θεσμός ο οποίος θα αφήνει σίγουρα σε όλους τους επισκέπτες τις καλύτερες εντυπώσεις».

 
πηγη fonitisydras.com

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ AIS . ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΔΡΑΣ

translation

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified